Voeg de roomboter, bloem, bruine basterdsuiker, kristalsuiker, bakpoeder en snuf zout toe aan een mengkom. Meng door elkaar (met de hand of als je een keukenmachine hebt met je flexiklopper). Voeg de eidooier, vanille-extract & rasp van een limoen toe & meng even goed door tot alles helemaal verspreid zit.
Dek het deeg af in plastic folie. Zet in de koelkast voor circa 30 min.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Beleg een met bakpapier beklede bakvorm met het deeg (doe dit, anders krijg je 'm echt niet meer eruit). Verdeel het deeg ook over de randjes! Zorg dat het overal goed verdeeld is (even dik is vooral belangrijk). Ik pak altijd gewoon telkens stukjes deeg en vorm het uiteindelijk aan elkaar (ik gebruik dan wel de methode van de lepel die hierna te lezen is). Maar sommigen vinden het makkelijker om een plak deeg uit te rollen en zo de springvorm te bekleden (kan ook! Doe het hoe jij het fijnst vindt). Om een mooie gladde bodem te krijgen maak ik altijd een el nat onder een super hete kraan. Ik hou 'm hier een paar seconde onder, druppel 'm af en strijk met de bolle kant over de bodem heen (werkt echt top! en je taart gaat er zo veel mooier uit zien. Pas alleen op dat je niet een té natte lepel gaat gebruiken, anders wordt het een kliederboel).
Zet de bodem in de oven voor circa 25 min. Laat goed afkoelen.